Adverteren op radio

Hoe het werkt.

In 6 korte stappen op de radio

Adverteren op de radio heeft veel voordelen. Je kunt een hoop mensen bereiken tegen lage kosten. Dit maakt de radio een interessant medium om in te zetten.

Je kunt via radio acties communiceren of wat vertellen over je merk én je kunt mensen activeren om naar je winkel te komen of naar je website (traffic verhogen).

Er is dus een hele hoop mogelijk op het gebied van radioreclame. Wij  kunnen je helpen met de juiste radiostrategie. Vervolgens kopen wij zo slim en goedkoop mogelijk voor je in. Scherpere inkoop kan je veel besparen en een goede strategie kan je veel meer opleveren!

Je kunt kiezen voor de grote, landelijke zenders zoals Radio 538, Qmusic, Sky Radio, Radio 10 en Veronica. Maar radio is ook bij uitstek geschikt om plaatselijk te adverteren op de regionale omroepen zoals Omroep Brabant, RTV Noord-Holland en RTV Utrecht. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor de kleinere lokale omroepen zoals Radio NL, Arrow Classic Rock en Groot Nieuws Radio.

Wat je kiest is afhankelijk van je doelgroep en het budget dat je hebt. We kunnen merken met een klein en groot budget helpen met een radiostrategie.

De doelgroep die je wil bereiken met je product of dienst heeft invloed op de radiostrategie. De zenderkeuze(s) baseren we op de doelgroepen van de zenders. Vrouwen luisteren bovengemiddeld Sky Radio en mannen luisteren juist weer boven gemiddeld veel Radio Veronica. Senioren (60+) zijn vooral regionale radio en NPO luisteraars.

Waar TV vooral in de avond gekeken wordt, wordt radio juist vooral overdag geconsumeerd. Vandaar dat het deze twee medium types elkaar goed versterken. Door mensen op verschillende kanalen te bereiken, kan je ze ook op verschillende momenten van hun dag bereiken.

Geïnteresseerd? Lees dan verder hoe je in 6 korte stappen via ons tot de beste radiostrategie komt en de beste deals krijgt

 • Waarom adverteren op de radio?
 • Hoe werkt een radiocampagne opzetten?
 • Wat heb je nodig voor een radiocampagne?
 • Wat kost reclame maken op de radio?
 • Met wie werken wij samen?
 • Wie moet ik contacteren?

Waarom adverteren op radio?

Radio is een medium dat goed tijdens kantooruren en in de auto geluisterd wordt.

Het is een kosten efficiënt medium en we kunnen snel schakelen; als je vandaag bedenkt dat je op de radio wilt, kunnen we vandaag nog een spot maken en binnen enkele dagen opnemen. Dit betekent dat je al heel snel al je spot op de radio terug kunt horen.

Radio reclame is er voor bijna elk budget, lokaal, landelijk, grote zenders, kleine zenders, zenders gericht op mannen en zenders gericht op vrouwen.

Daarnaast kun je je ook richten op verschillende inkomenscategorieën. Ondernemers met een relatief hoog inkomen luisteren bijvoorbeeld veel naar BNR radio. De massa luistert eerder naar Qmusic of 538.

 De voordelen van adverteren op de radio

 • In korte tijd een groot publiek bereiken
 • Radio is snel en flexibel
 • Naamsbekendheid vergroten
 • Meer bezoekers op de website
 • Meer zoekgedrag naar je product of dienst
 • Radio is kostenefficiënt
Wil jij meer weten over adverteren op radio?

Hoe werkt een radiocampagne opzetten?

Hieronder zie je een stappenplan die beschrijft hoe je het maximale uit je budget kunt halen door middel van een radiocampagne

Stap 1 Match My Brand heeft verschillende mediaplanners om je te helpen met het bedenken van de juiste mediastrategie. We gaan samen kijken naar je doelstelling is, je doelgroep is, het beschikbare budget en de periode waarin je wilt adverteren en natuurlijk naar de boodschap die je over wilt brengen.

Stap 2 We maken een radiostrategie voor je waarin we kijken hoe we met het gegeven budget de doelgroep kunnen bereiken.

Stap 3 We werken een mediaplan uit. In onderhandeling met verschillende radio-exploitanten (zenders) komen we uiteindelijk tot een plan (soms met verschillende opties). Op basis daarvan  vergelijken we waar we de beste deal voor jouw budget kunnen krijgen.

Stap 4 (kan ook al een eerdere stap zijn) Je bedenkt en maakt een radiospot. Dit kun je uitbesteden aan ons of aan een reclamebureau. Als wij dit doen dan komen we met een concept. Als dit akkoord is nemen we de spot/voice-over op en leveren wij deze aan bij de radiozender(s). Dit kan heel snel. Een goede radiospot met creatie maak je al met een relatief klein budget. Daarnaast kunnen we ook samen kijken naar een soundlogo.  Een herkenbaar soundlogo werkt versterkend voor je merk.

Stap 5 Als alles akkoord is kopen we de campagne in en leveren we de spot aan. We blijven de campagne monitoren om te checken of de stations de spot goed uitzenden. Je kunt gaan kijken via Google Analytics en andere middelen of de campagne goed loopt. Het aantal extra bezoekers op je website kan een goede indicator zijn. Daarnaast kun je ook zien hoeveel producten of diensten je extra verkoopt of hoeveel nieuwe mensen je bijvoorbeeld in de winkel(s) krijgt.

Stap 6 Als de campagne afgelopen is dan evalueren wij deze met je; wat heeft de campagne precies gedaan? Heb je veel extra sales? Extra site traffic? Nu kun je nadenken over wat je als volgende stap wil doen.

Wat doet Match My Brand dan precies?

Match My Brand is een full service mediabureau dat er alles aan doet om de beste mediastrategie te ontwikkelen voor de klant. En niet te vergeten: we regelen de beste mediadeals.

Dit doen we door veel ervaring te combineren met een goed inkoopvolume.

Passie om merken verder te helpen en het belang van de klant hebben we altijd op één.

Transparantie vinden we ook belangrijk, wij nemen je mee in het gehele proces.

Wat heb je nodig voor een radiocampagne?

 • Doelstelling: Wat wil je bereiken met de campagne? Wil je de naamsbekendheid verhogen? Wil je meer mensen naar je site krijgen? Wil je een boodschap aan de man brengen? Het is goed om daarover na te denken. De marketingstrategie passen we hierop aan.

 • Boodschap: Wat wil je vertellen? Wat is de boodschap die je over wilt brengen? Hierbij moet je weten wat je doelgroep is en hoe je die wilt aanspreken. Je doelstelling is hierbij ook van belang.

 • Periode: Wanneer wil je communiceren? En in welke periode wil je adverteren? Januari, februari, maart, juli en augustus zijn relatief goedkope maanden om te adverteren in vergelijking met de maanden april, mei, september, oktober, november en december.

 • Budget: Hoeveel marketingbudget heb je voor de campagne? Het is goed om van tevoren te inventariseren hoeveel geld je uit kan/wil geven aan een campagne. Stel een marketingbudget op. Het is daarbij handig om een berekening te maken. Wat wil je dat de campagne oplevert en hoeveel geld heb je daarvoor over?

 • Doelgroep: Bedenk goed welke doelgroep(en) je wilt aanspreken met je campagne. Dit is belangrijk om te weten bij het bepalen van de geschikte radiostations die de commercial gaan uitzenden.

 • Wanneer kun je je doelgroep het beste bereiken: Het is belangrijk na te denken over wat de beste momenten zijn om je boodschap op de radio te laten horen zodat je de beoogde doelgroep zal bereiken.

Hoeveel kost reclame maken op de radio?

De prijzen van een radiocampagne variëren van ongeveer 1.500 t/m 15.000 euro voor een week op een Nederlandse radiozender. Je kunt al met 1.500 euro een radiocampagne starten op regionale radio. Bij een landelijke radiocampagne moet je denken aan bedragen vanaf 5.000 euro. Deze prijs is afhankelijk van een aantal factoren.

 • De maand waarin de radiocampagne loopt. Mei is bijvoorbeeld de duurste maand en januari de goedkoopste maand.
 • De zender die de radiocampagne uitzendt. Grote radiostations met een groot bereik zijn duurder dan radiostations met een kleiner bereik.
 • Het timeslot. Een radiocampagne uitzenden in de ochtend- of avondspits is duurder dan ‘s avonds laat of in het weekend.
 • De spotlengte. Je betaalt per seconde in veel gevallen.

Wij kunnen je helpen de beste zender(s) te kiezen voor het budget of de doelstellingen die je hebt. Je radiocampagne inkopen via ons kan je zo 35% voordeel opleveren!

Prijs opvragen

Met wie werken wij samen?

– Het radio medialandschap – 

Landelijke publieke zenders:

NPO Radio 1
NPO Radio 2
NPO 3FM
NPO Radio 4
NPO Radio 5
FunX

Regionale publieke zenders:

Radio Noord
Radio Drenthe
Omrop Fryslân
NH Radio
Omroep Flevoland
Radio Oost
Radio Gelderland
Radio M Utrecht
Radio Rijnmond
Radio West
Omroep Zeeland
Omroep Brabant
L1 Radio

Commerciële omroepen:

Sky Radio
Radio 538
Radio 10
Radio Veronica
Qmusic
SLAM!
100% NL
BNR Nieuwsradio
Sublime FM
Groot Nieuws Radio
Radio Maria
KINK

Commerciële omroep met regionale FM of DAB+ frequentie:

Coastline FM
Frysk FM
Glow FM
Grunn FM
Joy Radio
KBC Radio
Q-music Limburg
Radio 8FM
Radio Continu
Radio Decibel
Radio JND
Radio Seagull
RadioNL
RADIONL Kids
Simone FM
Sleutelstad FM
Ujala Radio
Vahon Hindustani Radio
Waterstad FM
Wild Hitradio

Revolutionary

Focused Features

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla vitae lectus a ligula fermentum elementum. Donec vitae aliquam lectus. Sed et turpis eget lacus suscipit hendrerit. Nam pretium felis quis est bibendum tempor.

 • Smart Dashboard v1.0

 • Automatic Assignments

 • Bank Reconciliation

 • Weekly Trailing Statistics

 • Real-Time Cash Flow Overview

Autonomous

Statistics & Values

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla vitae lectus a ligula fermentum elementum. Donec vitae aliquam lectus. Sed et turpis eget lacus suscipit hendrerit. Nam pretium felis quis est bibendum tempor.

 • Real-Time Cash Flow Overview

 • Automatic Assignments

 • Market Level Predictions

Wie moet je contacteren?

Je kunt als adverteerder ervoor kiezen om zelf de verschillende zenders te contacteren, maar door de ingewikkelde inkoopmodellen en het missen van inkoopvoordeel is het wellicht verstandig om zendtijd in te kopen via een mediabureau.

Match My Brand heeft verschillende media planners om je te helpen met het bedenken van een juiste mediastrategie en de scherpste inkoop hiervan voor je te regelen. Match My Brand maakt adverteren op radio veel laagdrempeliger voor zowel middelgrote als kleinere merken of merken die nog nooit hebben geadverteerd op televisie.

Dit doen we doordat we heel scherp inkopen, onverkochte ruimtedeals hebben en de spot (content) snel en laagdrempelig voor je kunnen maken.

Mocht je meer willen weten over wat er allemaal mogelijk is, laat dan je gegevens hieronder achter. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op!

Molenpad 3-7
1016 GL Amsterdam
020 894 3302

  Naam *

  E-mail *

  Onderwerp

  Bericht

  Pricing

  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nulla vitae lectus a ligula fermentum elementum.

  RECOMMENDED PLAN

  Enterprise

  PERFECT FOR AGENCIES

  $40

  • SSL Encryption

  • 2 Factor Authentication

  • Fully Automated Reporting

  • Downloadable Reports

  • Smart Projections

  • AI Focused Advice

  Starter

  PERFECT FOR FREELANCERS

  $24

  • SSL Encryption

  • 2 Factor Authentication

  • Fully Automated Reporting

  • Downloadable Reports

  • Smart Projections

  • AI Focused Advice